Calypso-Team

Duiken. Onze passie

Het bestuur van Calypso-Team vzw :

 Voorzitter : Sacha De BoelIk ben woonachtig te Itegem en zelfstandige in de horeca.
Zoals iedereen van onze club, ben ook ik gebeten door de duikmicrobe. Ik ben begonnen in 2006 en ben ondertussen 3* duiker geworden.


Ik kan jullie een ellenlange brief schrijven waarom duiken zo een fantastische sport is, maar het lijkt me beter dat je gewoon eens een kijkje komt nemen in onze club.
 

 

 

Duikschoolleider: Kris Cornelis

                                                                                                                                                                                      

Het begon met "Ge moet het eens proberen" en zo behaalde ik in 1996 mijn 1* brevet. Ik kreeg de microbe serieus te pakken en in de volgende jaren werd ik bootredder, hoger redder, 1* instructeur, nitrox instructeur, duikschoolleider en 2* instructeur.

Veiligheid staat bij mij ten allen tijde op nummer één en natuurlijk de vriendschappen onder de teamleden, het genieten van de rust en de prachtige fauna en flora in onze wondere onderwaterwereld. Voor vragen en inlichtingen kan u mij altijd contacteren op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   

    Materiaalmeester: Jonas Van loven

 

 

 

 

 

Feestteam leidster : Nancy Scheers

  


Sinds juli 2014 ben ik feestteamleidster van het Calypso-Team.


Omringd door een tof team boordevol goede ideeën en helpende handen proberen wij ervoor te zorgen dat tijdens maar ook naast het duiken leuke dingen worden georganiseerd.


We zijn een club die leeft, en dat laten we zien in al onze activiteiten die we organiseren.


Onze jaarlijkse BBQ met doop, nieuwjaarsreceptie, nieuwjaarsduik, brunch, de clubreis, het ledenfeest, onze stand op de braderij, de snacktrainingen en snackduiken zijn enkele van de activiteiten die we organiseren.

 


Heb je vragen over het feestteam, heb je ideeën, wil je graag deel uitmaken van dit team? Je kan me altijd bereiken op 0495/22.25.60. Samen maken we er een toffe club van.

 

Penningmeester: Xavier Deckmyn

   


In 1998 werd ik lid van duikschool Calypso Team vzw. Vanaf 2001 nam ik de functie van penningmeester over van Danny Cremers. Je kan bij mij terecht voor alle vragen ivm. de financiën van onze club. 

 


Mijn belangrijkste betrachting is om de gelden van onze club op een duidelijke en transparante manier als een goed huisvader te beheren. Hiervoor maak ik jaarlijks een boekhoudkundig overzicht waarin alle leden kunnen nagaan wat er in de Calypso portemonnee is binnen gekomen en aan wat er centen weer zijn uitgegeven.

  

   Secretaris: Wim Verrycken

                                                                           


Als klein ventje was ik al gefascineerd door de onderwaterexploraties van "Commandant" Jacques Cousteau en zijn bemanning van de Calypso. Het heeft nochtans geduurd tot in 2004 (ik was toen 32 jaar) vooraleer ik de knoop heb doorgehakt en aan een duikopleiding begonnen ben. 
Ondertussen ben ik assistent-instructeur en maak ik deel uit van het monitorsteam dat instaat voor de opleiding/begeleiding van duikers binnen onze club. Mijn interesses binnen de duiksport lijken contradictorisch maar zij gaan uit naar duiken met beginnende duikers en naar het technisch duiken.