Duikvakantie Calypso team

Duikvakantie naar L'Estartit, Costa Brava, Spanje

 

Zaterdagmorgen om3 uur vertrekken we met twee camionetten vanop de parking van het zwembad richting het zuiden. De Celle zijn nieuwe camionet zat vol 

valiezen en duikmateriaal met achter het stuur Cederic en co-piloot Guy. Zelfs de politie van Heist stond klaar met hun camionet, maar ze hadden hun zwembroek niet bij.

Mijn camionet zat vol volk: ik (Bart VD), Senne, Kathleen, Bart, Wouter, Jackie en Jolien. Om beurt werd er afgewisseld om te rijden of als bijzitter wakker te blijven.

De anderen: Eric en Nancy, Tom, Raf en Wendy, Sacha met Emilie en dochtertje Louise, Celle en Daisy, kwamen met het vliegtuig en huurden een wagen. Bij aankomst

stonden de straten en pleinen blank door de hevige regen.

Het hotel viel dadelijk bij iedreen in de smaak. We hadden allemaal een terras aan de voorzijde met zicht op de haven. Zo werd er gezellig over en weer geroepen en gelachen daar we allemaal buren waren. Al vlug waren onze bovenburen uit het Brusselse mee aan't lachen. "Nonkel Caramel" smeet af en toe een "Arabiere caramel" naar ons terras. Als Jantje Smit weerklonk uit Eric zijn kamer werd er op sommige terrassen zelfs gedanst en meegezongen tot grote verbazing van de voorbijgangers.

Even de dagindeling schetsen. Ontbijtbuffet met alle soorten beleg en broodjes, koffiekoekjes, spek, eitjes, gezonde granen en nootjes, fruit, allerlei warme en koude dranken, enz...

Daarna klaarmaken voor eerste duik van de dag. Al het duikmateriaal mocht je meegeven met de wagen van onze duikbegeleiders. In groep stapten we dan een tweehonderd meter door de haven tot aan onze boot. Eerst een fles kieze: 200bar van 12 of 15 liter of nitrox. Alleen de flessen moesten op en af de boot, de rest van ons duikmateriaal mocht altijd op de boot blijven.

Terwijl iedereen zijn duikmateriaal monteerde vertrok de boot naar de duikplaats. Er werd gedoken in groepen van 5 a 6 personen (nadat gebleken was dat in één groep duiken te chaotisch en onoverzichtelijk was).

Rond de middag voeren we terug naar de haven om te gaan eten. Groot buffet met warme en koude lekkernijen: pasta's, rijstschotels, visschotels, vleesschotels, allerlei groenten,... Het lekkere dessert bestond uit ijs, fruit, pudding, flan, fruit,... en gratis water en wijn.

Daarna was het pauzeren in het cremerieke op de hoek, vlak onder de terassen van ons hotel. Een koffieke, een pannekoekske of een cremeke ging er altijd wel in. De Celle heeft geprobeerd om alle smaken te testen, maar de week was te kort.

Even later stond de wagen van de duikbegeleiders ons weer op te wachten voor de tweede duik. Tussen de tweede duik en het avondeten deden we enkele uitstappen naar mooie pitoreske stadjes en gezellige baaikes met de nodige terrasjes waar de verhalen van de dag boven kwamen. Grappen en stoere anekdotes kwamen van alle kanten, bij een cervesa, mochito of vino.

Na het avondeten trok de hele groep nog even naar een cafeke in de buurt van het hotel. Bar Felix en Kim's hebben voor ons geen geheimen meer.

De duikplaatsen langs de kust van het Montgri-natuurreservaat waren allen met de boot te bereiken. De hoge vertikale kliffen van de ruwe kustlijn en de grotten waren adembenemend. De andere duikplaatsen waren aan de Medes-eilanden. Die Medes-eilanden liggen ongeveer een kilometer voor de kust van L'Estartit en is zowel boven als onder water beschermd natuurgebied. Je merkt dit dadelijk als je je hoofd onder water steekt: prachtige koralen in alle felle kleuren, ontelbare soorten vissen in alle vormen, kleuren en formaten. Pijlstaartroggen, murenen, tandbarzen, barracudas, schorpioenvissen, steenvissen,... Enkele gelukzakken zagen zelfs een tonijn van zeker 2 meter voorbijglijden! Door de grotten duiken was een spectaculaire en onvergetelijke ervaring: het donkere gat aan de ingang en het lichtspel van de zonnestralen aan de andere kant van het eiland was telkens prachtig. De aanhoudende wind en forse stromingen maakte het avontuur compleet. De hoge golven sloegen over onze boot zodat de Celle snel zijn droogpakske moest dichtritsen. Tijdens één van onze duiken moest een afgedreven duikploeg opgehaald worden met de zodiac.

Ook de dames, die niet doken, hebben zich goed laten gaan. Nancy, Daisy, Emilie en Louiseke hebben de streek verkend en vonden mooie stadjes met prettige stranden en toffe winkelstraatjes.

Het was een geslaagde vakantie, met een super groep die altijd alles samen deed: met 19 uit en met 19 thuis.

Tijdens zo'n intense vakantie ontdek je toch wel het één en ander: wist je dat we met een deep-diver zitten, die kikt op het getal 33!? Wist je dat we kampioenen ijs-eten hebben (vader en zoon)!? Wist je dat de achterste zetel in de camionet de beste plaats is voor een schone slaapster, maar dat je door een thermos koffie snel weer klaarwakker bent!? Wist je dat er een kindje was met vier vaders, een hoop nonkels en vrienden!? Wist je dat we met een man zaten die graag vrouwenkleren aantrok!? En dat een auto geen zandbak is!? 

Hasta la vista hotel Les Illes, de Medes-eilanden en L'Estartit, het was leuk en tot de volgende keer!

Uw reisleider Bart

 

Ps: iedereen nog eens bedankt voor jullie fijne gezelschap!